Aanschaf laptop

In klas 1 en 2 werken onze leerlingen zowel met boeken als met digitaal lesmateriaal. Deze werkwijze noemen we Blended Learning. De docent heeft op deze manier de mogelijkheid om te variëren in het lesaanbod. Hiervoor is het noodzakelijk dat de leerlingen tijdens de lessen kunnen beschikken over een device. Vanaf schooljaar 2021-2022 gaan de leerlingen in klas 1 werken met een laptop. Deze laptop kan met korting worden aangeschaft via school.

Om ervoor te zorgen dat het voor elke 1e klas leerling mogelijk is om over een laptop te beschikken is door de school een regeling opgesteld. Ouders kunnen kiezen uit de volgende mogelijkheden:

  1. Koop met korting via de webshop waarmee de school afspraken heeft gemaakt. De aanschafprijs voor de laptop met beschermhoes was afgelopen jaar ongeveer € 425,-.
  2. Huurkoop via de webshop. Ouders betalen de laptop in maandelijkse termijnen.
  3. Aanvraag voor aanschaf laptop via Stichting Leergeld. Stichting Leergeld toetst de financiële draagkracht van de ouders. Als de toetsing daar aanleiding toe geeft wordt er een regeling getroffen. De school neemt dan contact met u op.
  4. Bruikleen: iedere dag wordt aan de leerling voor het begin van zijn/haar lessen een laptop ter beschikking gesteld die aan het einde van de dag (uiterlijk 17.00 uur) en in de vakanties weer moet worden ingeleverd.

Na de meivakantie ontvangen de ouders van de aangemelde leerlingen uitgebreide informatie.

RSG Simon Vestdijk is onderdeel van Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Fryslân-Noord.
Copyright 2023 © Simon Vestdijk | Algemene voorwaarden & privacy